Diagram över medieinvesteringarna i september 2017. FOTO: Sveriges mediebyråer

Medieinvesteringarna
stannar av i digitala medier

10 oktober, 2017

Medieinvesteringarna ökade med 2,7 procent under september, jämfört med samma period föregående år. Bland de stora vinnarna finns radio och dagspress landsort medan tillväxten i digitala medier har stannat av.

Sveriges Mediebyråer sammanställer varje månad hur mycket pengar som investerats i media via medlemsföretagen. Den senaste sammanställningen visar att medieinvesteringarna ökade med 2,7 procent under september, jämfört med samma period föregående år. Bland de stora vinnarna finns radio och dagspress landsort medan tillväxten i digitala medier har stannat av. 

Radiosegmentet visar upp en positiv tillväxt på 20,2 procent men även dagspress landsort går bra med plus 14 procent. Radio är den kategori som procentuellt har ökat mest hittills i år, med en tillväxt på 23,9 procent. 

”Noterbart är att medieköpen i de digitala kanalerna i princip ligger stilla. Den kraftiga tillväxt som digitala medier har upplevt under tio års tid har sedan ett år tillbaka mattats av, och september bekräftar detta faktum”, säger Staffan Slörner, vd Sveriges Mediebyråer i ett pressmeddelande.

Den mediekategori som backade mest under september 2017 var dagspress storstad som hade en negativ tillväxt på -23,7 procent.

Fotnot: Sveriges mediebyråers egna mätningar tas fram via de ekonomisystem som deras medlemmar använder. Sveriges Mediebyråer hanterar många av Sveriges största annonsörer, men inte alla.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies