Gå direkt till textinnehållet

Martin Jönsson till Sveriges Radio

Sveriges Radios styrelse har utsett Svenska Dagbladets kulturchef Martin Jönsson till biträdande programdirektör med särskilt ansvar för den digitala utvecklingen.

Martin Jönsson har tidigare haft flera uppdrag på SvD exempelvis som redaktionschef ställföreträdande ansvarig utgivare, chef för SvD.se och SvD Näringsliv. Han har varit medlem av redaktionsledningen sedan 2006 och företagsledningen sedan 2007.

Martin Jönsson har tidigare varit chefredaktör för Journalisten, Dagens debatt, Bibel, Nöjesguiden och har en lång bakgrund som journalist och reporter på ett flertal tidningar. Martin Jönsson har också varit gästprofessor i praktisk journalistik vid Göteborgs universitet och är juryledamot för Stora Journalistpriset.

”Det är oerhört roligt att vi kan knyta Martin Jönsson till Sveriges Radio, en av Sveriges mest erkända publicister. Han har han ett omvittnat starkt engagemang för de digitala mediefrågorna och delar ledningens syn på vikten av att Sveriges Radio blir Sveriges viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare även i den digitala medievärlden”, SRs VD Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

”Jag ser det här som ett av Sveriges mest intressanta mediejobb. Sveriges Radio har ett otroligt rikt innehåll digitalt och många bra tjänster. Men medielandskapet förändras snabbt och det krävs ett ständigt utvecklingsarbete för att se till att innehållet når ut till så många som möjligt”, säger Martin Jönsson.

Samtidigt rekryterar SRs styrelse Helen Hellströmer som kommunikationschef.

 

Fler avsnitt
Fler videos