Kulturdepartementet: ”DAB stoppas inte”

15 juni, 2015

DAB Uppgiften att MPs kongressbeslut skulle stoppa nedsläckningen av FM-nätet stämmer inte. Det säger kulturminister Alice Bah Kuhnkes pressekreterare Kristoffer Talltorp till Journalisten

Miljöpartiets kongressbeslut att stoppa övergången till digital radio (DAB+) och nedsläckningen av FM-nätet 2022, som Journalisten berättat om, behöver inte få inverkan på beredningen av ärendet på regeringskansliet.

Det säger Kristoffer Talltorp, pressekreterare hos kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP).

När man lyssnar på vad MPs mediepolitiske talesperson Niclas Malmberg säger får man intrycket att kongressbeslutet innebär ett stopp för beslut om DAB-radio, stämmer det?
– Nej, det stämmer inte. Vi för samtal inom regeringen i den här frågan och återkommer med besked före semestern, säger Kristoffer Talltorp.

Taggar: DAB

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Carl Oscarson mån, 2015-06-15 13:07
Bästa beslutet av ett politiskt parti jag har hört på länge. Konstigt bara att kulturdepartementet som styrs av MP inte tar ett kongressbeslut på allvar. Lika bra att lägga ner dessa tillställningar. DAB är en gammalmodig meningslös teknik som bara generar kostnader och miljöfarligt avfall. Ett flertal tekniska analyser har visat att det inte ger de fördelar som DAB-lobbyn framhåller. Länge leve FM och Internet-radion (med flera tusen kanaler).
Inlagt av Sven Löfgren tors, 2015-06-25 03:42
Om man ser miljövänlighet som en viktig egenskap vid radiolyssnande,så är radiolyssnande via mobilnätet(med låga verkningsgrader) "en ren miljökatastrof".Det drar massvis med energi och ger stadig radiostrålning från mobilen så länge man har den på radiolyssning.Detta rimmar inte alls med tex.Miljöpartiets polcy.Radioutsändning med DAB+drar oerhört mycket mindre energi,än radio via mobilnätet,och även mindre än radioutsändning med FM. DAB/DAB+kretsar förbättras fortlöpande och drar allt mindre ström.
DAB

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies