Gå direkt till textinnehållet

Krav i MIA-förhandlingarna: Multijournalister ska ha mer betalt

Journalisterna på det kommersiella etermedieområdet jobbar ofta som multijournalister och det måste synas i lönekuvertet. Det tycker Journalistförbundet och det är också ett krav förbundet har i avtalsförhandlingarna med MIA (Medie- och informationsarbetsgivarna).

Journalisterna på det kommersiella etermedieområdet jobbar ofta som multijournalister och det måste synas i lönekuvertet.
Det tycker Journalistförbundet och det är också ett krav förbundet har i avtalsförhandlingarna med MIA (Medie- och informationsarbetsgivarna).

Förhandlingarna om löner och allmänna villkor gäller journalisterna på den kommersiella radion och TV4s fönster. Löneavtalet omfattar också journalisterna på TV4.

Krav på att lägsta lönerna höjs

– Det allmänna påslaget måste vara i krontal på en hög nivå så att alla får del av pengarna, säger Ronald Rosengren, ledamot i Journalistförbundets styrelse.

Förbundet kräver också att lägstalönerna höjs och att det vid lönerevisionerna ska göras en kontroll av nyanställdas löner för att försäkra sig om att de ligger på en rimlig nivå i förhållande till sina kolleger.

Journalistförbundet vill ha upp nivåerna på OB-ersättningen.

– Vi vill också att medarbetare som börjar sina arbetspass på nätterna ska få något extra för det, säger Ronald Rosengren.

qr@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos