Gå direkt till textinnehållet

Kommun planerade in artiklar i tidning

Sigtuna kommun planerade in en artikelserie i lokaltidningen Sigtunabygden Märsta tidning och föreslog även tänkbara ämnen och lämplig tid för publicering. – Kommunen kan inte beställa artiklar av oss. Vi jobbar journalistiskt, säger Maj-Lis Koivisto, chefredaktör för Sigtunabygden Märsta tidning (SbMt).

Sigtuna kommun planerade in en artikelserie i lokaltidningen Sigtunabygden Märsta tidning och föreslog även tänkbara ämnen och lämplig tid för publicering.

– Kommunen kan inte beställa artiklar av oss. Vi jobbar journalistiskt, säger Maj-Lis Koivisto, chefredaktör för Sigtunabygden Märsta tidning (SbMt).

I Upsala Nya Tidning beklagar kommunens informationschef Leena Utterström att allmänheten kan ha fått uppfattningen att Sigtunabygden Märsta tidning skulle vara ett informationsblad för kommunen. Hon påpekar att det borde ha stått att ”kommunen hoppas att det blir artiklar”.

Annons Annons

“Tre till fyra artiklar, vecka 19-22”

I handlingarna från kommunledningskontoret står det hur information om en ny översiktsplan skall nå ut till invånarna i kommunen.

”För att bygga upp en medvetenhet om översiktsplanena betydelse är artiklar i lokaltidningen en viktig kanal. Kontakter tas med SbMt, som bjuds in till information. Tre till fyra artiklar, vecka 19-22. Tänkbara områden är boende, arbetsområden/service, miljö/rekreation, kultur”.

Fotnot: Sigtunabygden Märsta tidning är en gratistidning som ägs av Upsala Nya Tidning.

Fler avsnitt
Fler videos