Gå direkt till textinnehållet

Karlskrona kommun vill anmäla tidning

Kommunen förser hemlösa med lyxbostäder och ger en fristad åt kriminella smågangsters från Rosengård. Det var budskapet i tidningen Bas Blekinge, som nu fått Karlskrona kommun att anmäla tidningen till PO.

Bas Blekinge har 4000 prenumeranter och får tre miljoner i presstöd varje år. BLT rapporterar att Bas Blekinge i sitt senaste nummer skriver att kommunen "importerat" nya invånare som resulterat i kriminella ligor i Karlskrona, och att dessa fått en fristad i kommunen.

Socialnämndens centerpartistiske ordförande Ingrid Hermansson hävdar att uttalandena är rasistiska och att chefredaktören Lars-Erik Andersson Andersson ägnat sig åt ren förföljelse av en grupp människor som kommer från socialt trassliga bakgrunder. Enligt BLT har Andersson svarat att han inte förföljer någon, och att han själv kontrollerat att "de får mat och får bo på fina rum".

Andersson delger också BLT hur han skönjer den framtida utvecklingen i Karlskrona "de ungdomar som knarkar kommer att gå in i villorna för att få pengar till knark".

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos