"Journalistik bär
vår demokrati"

23 december, 2015

Journalisten TV Kultur och demokratiminister Alice Bah Kuhnke berättar i Journalistens TV-intervju om den brist på förståelse för journalistikens betydelse, som hon möter runt om i Sverige

I intervjun menar hon att det finns en okunskap om vad som bär demokratin. Hon kommer därför att ägna sig en hel del åt att betona journasitikens roll för Sverige.

Hon slår också ifrån sig när Journalisten vill att hon ska tycka till om public servicekommissionen, de kommersiella medebolagens utredning som ska kritiskt granska public service.

 

 

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Rolf Krohna fre, 2015-12-25 00:48
Tog mig en lång funderare på det här. Jag har faktiskt väldigt svårt att se hur i alla fall mycket av journalistiken ”bär demokratin”. Till exempel, kan någon förklara hur journalisters trakasserier av en pensionerad docent och en pensionär som bloggar i deras hem ”bär demokratin”, även om deras åsikter inte överensstämmer med journalisternas. Likaså är det svårt att se hur de systematiska förföljelserna av vissa politiska partier och media passar in. Det är ju just typiska aktioner vi förknippar med diktaturer. Journalistkåren delar glatt ut guldspadar och andra hyllningar till varandra, men några hyllningar från läsarna är det svårt att hitta, med över 200 som förlorat jobbet detta år och den välkända tidningsdöden. Något stämmer inte. Förändringar ett måste.
Journalisten TV

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies