Gå direkt till textinnehållet

Journalisten måste spara

Minskade annonsintäkter gjorde att Journalisten i fjol gick med en dryg miljon kronor i förlust. Nu måste tidningen spara.

Annonsintäkterna har sjunkit de senaste åren och i fjol minskade de från 5 till 4,1 miljoner kronor. För 2016 blev förlusten 1 047 000 kronor.

I augusti i fjol upprättades en kontrollbalansräkning och Journalistförbundet fick gå in med ett koncernbidrag på en miljon kronor. Dessutom sköt förbundet till 430 000 kronor i ett investeringsstöd för en omvandling av sajt och tidning.

För att minska kostnaderna beslutade Journalistens chefredaktör Helena Giertta för över ett år sedan att flytta redaktionen till billigare lokaler. För att spara har tidningen också valt att inte ersätta två medarbetare som gått i pension under våren.

Annons Annons

– Vi sparar där vi kan, säger Helena Giertta. Vi har tagit in två nya hyresgäster, Psykologtidningen och tidningen Finansliv. Dessutom har vi dragit ner på frilansinköpen och startat en plustjänst på vår sajt. Vi kan inte räkna med nya bidrag från Journalistförbundet.    

Fler avsnitt
Fler videos