Journalist straffas
för kontakt med CNN

31 januari, 2017

Den saudiske journalisten Nasir al-Majid har dömts till sju års fängelse bland annat för att ha kritiserat den saudiska regimen, och för att ha haft kontakt med utländska medier.

En domstol i Riyadh har dömt den saudiske journalisten Nasir al-Majid, 40, till sju års fängelse följt av sju års utreseförbud, för en rad påstådda brott, bland annat olydighet mot myndigheter, deltagande i demonstrationer, regimkritik och för att ha varit i kontakt med korrespondenter från Reuters, AFP och CNN.

Reportrar utan gränser fördömer domen och kräver att Nasir al-Majid omedelbart friges.

Nasir al-Majid greps den 18 januari, och har enligt källor till Reportrar utan gränser inte haft någon advokat närvarande under rättegången. Han har inte fått ha kontakt med sin familj och fängelsedomen har börjat avverkas utan dröjsmål.

Åtalspunkterna rör händelser som sträcker sig tillbaka till 2007. Nasir al-Majid har skrivit för flera arabiskspråkiga tidningar, inklusive al-Hayat och al-Sharq.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies