Herlitz vill diskutera distributionskostnader med regeringen

30 oktober, 2012

Riksspridda tidningar kommer att tvingas lägga ner utgivningen i glesbygden om inte Presstödsnämnden bidrar till att utjämna villkoren för tidningsdistributionen. Det skriver Dagens Nyheters chefredaktör och VD Gunilla Herlitz till regeringen. Hon vill få till stånd ett möte för att diskutera frågan.

I mejlet skriver Gunilla Herlitz att hon och DNs distributionschef Stina Morlin vill ha till stånd ett möte med kulturdepartementet för att belysa problematiken och dess konsekvenser.

"Jag känner stor oro över de allt högre distributionskonstnaderna för de riksspridda morgontidningarna", skriver Gunilla Herlitz, och förklarar att "samdistributionssystemet inte fungerar som det är tänkt, att stimulera till så stor spridning av dagstidningar som möjligt genom lika villkor för tidningsdistribution".

Gunilla Herlitz påpekar att systemet får stora konsekvenser för rikstidningarna som får betala mer för distributionen jämfört med lokaltidningarna.

 

 

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Anders tis, 2012-10-30 09:08
Jaha, och varför ska det inte vara dyrare att distribuera "rikstidning" än lokaltidning? Tänk om lokaltidningarna skulle vilja distribuera i storstäderna? "Rikstidningarna" är ju bara lokaltidningar för Stockholm.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies