Hanna Hellquist. FOTO: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio

Hanna Hellquist får Guldpennan

2 december, 2021

Journalisten och författaren Hanna Hellquist tilldelas Publicistklubbens pris Guldpennan 2021. Hon fick veta att hon vunnit i direktsändning i P3.

Publicistklubben har beslutat att tilldela Hanna Hellquist priset Guldpennan 2021 med motiveringen:

”Med sin personlighet och originalitet har Hanna Hellquist skapat berättelser i press, radio och tv – om hur det är att vara människa. Hon både berör och fascinerar.”

Hon fick veta att hon vunnit när hon sände Eftermiddag med P3 på onsdagen och trodde att hon skulle intervjua Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg om hans grand danois Folke. I stället läste Robert Aschberg upp motiveringen.

– Det var otroligt att de lyckades hålla det hemligt. Jag blev så glad och jätteöverraskad. Men jag tänkte också att om de driver med mig nu så är det så jävla elakt, säger Hanna Hellquist till Dagens Nyheter.

Guldpennan instiftades vid Publicistklubbens 100-årsjubileum 1974. Priset utdelas årligen till ”en person som i sin journalistiska yrkesutövning värnar om det svenska språket”. Hanna Hellquist tilldelas även 15 000 kronor i prispengar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies