Gå direkt till textinnehållet

Han blir kulturchef på Expressen

Victor Malm, 31, blir Expressens nya kulturchef.

Det blir alltså Victor Malm som efterträder Karin Olsson som Expressens kulturchef, skriver tidningen i ett pressmeddelande.

– Kultursidorna har varit mitt andra universitet, och att nu få leda dem framåt och vidare känns otroligt hedrande, säger han i en kommentar.

Victor Malm har varit redaktör på Expressens kultursida sedan 2019 och medarbetat som litteraturkritiker sedan 2013. Han har också disputerat i litteraturvetenskap vid Lunds universitet med avhandlingen ”Är det detta som kallas postmodernism? En studie i Katarina Frostensons och Stig Larssons diktning”.

Annons Annons

– Med Victor Malm som kulturchef får bildningen och esprin en fortsatt stark plats i Expressen. Det känns också fint att det lundensiska arvet som började med tidningens första chefredaktör Ivar Harrie nu gör sig påmint än en gång, säger Klas Granström, chefredaktör.

Victor Malm ser fram emot att både förvalta och förnya kultursidorna.

– Kritiken var min ingång till kulturjournalistiken och jag ser de estetiska frågorna som varje kultursidas ryggrad. Men jag vill också förvalta det jag ser som själen i just Expressens kultursida. Vi ska leda samtidsdebatten. Ha högst i tak och låta kvalificerade röster från flera läger höras. Bra kulturjournalistik kommer ur friktion.

Victor Malm tillträder formellt den 1 juni.

Fler avsnitt
Fler videos