Kulturminister Amanda Lind. FOTO: Tor Johnsson

GRN ska sluta granska respekt för privatlivet

29 maj, 2020

Regeringen föreslår att bara Mediernas etiknämnd ska avgöra frågor om respekt för enskildas privatliv i public service.

På torsdagen föreslog regeringen att public service från årsskiftet helt ska uppgå i det självreglerande etiska systemet när det gäller respekt för enskildas privatliv och publicitetsskada: Medieombudsmannen och Mediernas etiknämnd (MO/MEN).

Granskningsnämnden för radio och tv (GRN) ska därmed sluta granska sådana frågor. I dagsläget kan den som anser sig ha utsatts för oförsvarlig publicitetsskada i public service anmäla till både GRN och MO.

I en debattartikel i Dagens Media skriver kulturminister Amanda Lind (MP):

”Tumregeln blir plötsligt enkel: vill du få prövat om media kränkt din personliga integritet på ett omotiverat sätt – hör av dig till Medieombudsmannen!”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies