Gå direkt till textinnehållet

Granatattacker mot mexikanska redaktioner

Tre redaktioner i norra Mexiko angreps i tisdags med granater, skjutvapen och bomber. Inga människor skadades i attackerna.

Det var i tisdags som de tre mexikanska redaktioner angreps med hjälp av bomber, granater och skjutvapen. Den första attacken skedde mot redaktionen på La Silla. Byggnaden som är belägen norr om Monterrey träffades av en bomb tidigt på morgonen och delar av fasaden rasade. Det rapporterar CPJ.

Tolv timmar senare öppnade oidentifierade män eld mot Linda Vistas redaktion, norr om Monterrey. En granat kastades också mot byggnaden. Fasaden skadades och ett antal fönster.

Linda Vista och La Silla är båda helgbilagor till dagstidningen El Norte.

Annons Annons

I Nuevo Laredo attackerades El Mañanas redaktion under tisdagen. En explosion skakade byggnaden och delar av fasaden rämnade.

Motiven till attackerna är okända. Ingen av de attackerade tidningarna bevakar de mexikanska knarkkartellerna, enligt CPJ.

New York Times rapporterar dock att en talesperson för El Norte uppgett att attackerna skett efter att tidningen på måndagen publicerat en artikel om en kriminell grupp som tagit kontroll över den federala transportmyndigheten. I artikeln uppgavs att gruppen tjänat hundratals miljoner dollar på att sälja stulna bilar med falska nummerplåtar.

El Mañana som utsattes för en attack i maj har beslutat att sluta bevaka kartellerna.

Fler avsnitt
Fler videos