Granatattacker mot mexikanska redaktioner

12 juli, 2012

Tre redaktioner i norra Mexiko angreps i tisdags med granater, skjutvapen och bomber. Inga människor skadades i attackerna.

Det var i tisdags som de tre mexikanska redaktioner angreps med hjälp av bomber, granater och skjutvapen. Den första attacken skedde mot redaktionen på La Silla. Byggnaden som är belägen norr om Monterrey träffades av en bomb tidigt på morgonen och delar av fasaden rasade. Det rapporterar CPJ.

Tolv timmar senare öppnade oidentifierade män eld mot Linda Vistas redaktion, norr om Monterrey. En granat kastades också mot byggnaden. Fasaden skadades och ett antal fönster.

Linda Vista och La Silla är båda helgbilagor till dagstidningen El Norte.

I Nuevo Laredo attackerades El Mañanas redaktion under tisdagen. En explosion skakade byggnaden och delar av fasaden rämnade.

Motiven till attackerna är okända. Ingen av de attackerade tidningarna bevakar de mexikanska knarkkartellerna, enligt CPJ.

New York Times rapporterar dock att en talesperson för El Norte uppgett att attackerna skett efter att tidningen på måndagen publicerat en artikel om en kriminell grupp som tagit kontroll över den federala transportmyndigheten. I artikeln uppgavs att gruppen tjänat hundratals miljoner dollar på att sälja stulna bilar med falska nummerplåtar.

El Mañana som utsattes för en attack i maj har beslutat att sluta bevaka kartellerna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies