Gå direkt till textinnehållet

GP öppnar redaktion i Stockholm

Göteborgs-Posten nyanställer tre journalister som ska arbeta från Stockholm. ”Huvudsyftet är att göra journalistik om det som är intressant för västsvenskar”, säger GPs chefredaktör Christofer Ahlqvist.

GP startar en Stockholmsredaktion med tre reportrar, som ska rapportera om nyheter, politik och ekonomi. 

Christofer Ahlqvist menar att de västsvenska perspektiven och frågeställningarna ofta missas av riksmedierna.

Är det här ett sätt för er att möta DNs konkurrens genom att göra samma sak som DN gjort i Göteborg?
– Nja, det här gör vi är i första hand för våra befintliga läsares skull, vi vill fortsätta göra bättre journalistik för dem. Men också nå nya läsare.

Annons Annons

Vad kommer redaktionen i Stockholm att rapportera om?
– Uppdraget är att rapportera om det som är intressant för göteborgare och västsvenskar. Många beslut som fattas i Stockholm påverkar västsvenskar. Men också om riksfrågor. Huvudsyftet är att göra lokaljournalistik, men nära de som fattar besluten, säger Christofer Ahlqvist.

Samtidigt utökas redaktionen i Göteborg med ytterligare två journalister. De redaktionella satsningarna är möjliga genom omfördelning av resurser inom Stampen, till exempel har man sparat på distributionssidan, men också av att GPs läsaraffär och räckvidd går bra, enligt Ahlqvist.

– Tillväxten finns framför allt på den digitala sidan, men också print går bättre än väntat. Samtidigt är det naturligtvist tufft med en sviktande annonsmarknad i print.

GPs Stockholmsredaktion ska vara igång så snart rätt personer rekryterats. Lokalerna finns på Nybrogatan på Östermalm.

Fler avsnitt
Fler videos