GDs chefredaktör
hotades till livet

31 mars, 2016

FOTO: Ulf Palm Efter tidningens granskningar om den islamistiska extremismen i staden hotades Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg till livet av en nära släkting till Gävlemoskéns imam. Hoten framfördes i ett telefonsamtal med en polischef.

Hoten ska ha bestått i att släktingen vid minst två tillfällen under ett telefonsamtal sagt att Gullberg ska dödas eller skadas, skriver GD. Händelsen har alltså inträffat efter att tidningen i en rad artiklar granskat ledningen för Gävles moské och deras kopplingar till radikal islamism.

”Hoten mot mig har framförts i samtal med en polis, och kan direkt kopplas till de publiceringar som vi gjort kring Gävle moské. Personen som hotar befinner sig i ledarens omedelbara närhet”, säger Anna Gullberg till GD.  

”Vi fortsätter att granska och låter oss självklart inte stoppas. En förundersökning har inletts. Jag hoppas att rättsväsendet kan klargöra att den här typen av hot mot medier inte är något som samhället accepterar,” fortsätter hon.

Polisen har hört personen för en dryg vecka sedan och personen är skäligen misstänkt för olaga hot, den lägre misstankegraden.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.

Inlagt av Tangentbordskriget tors, 2016-03-31 10:46
Kul att ni läser Flashback Trist att journalister som gör sitt jobb hotas

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies