Gå direkt till textinnehållet

Gav besked om nedläggning – då räddades Byggindustrin

I december 2017 rapporterade Journalisten att Tidningen Byggindustrin skulle läggas ned efter 86 år. Där trodde nog alla att sagan var slut, i stället visade det sig vara räddningen.

Tidningen Byggindustrin som tidigare ägdes av Sveriges Byggindustrier har bevakat byggbranschen i snart 90 år. Men i december 2017 kom alltså beskedet att ägarna sagt nej till fortsättning, tidningen skulle läggas ned trots att den hela tiden varit lönsam.

I dag går dock Byggindustrin ut offentligt i en artikel på sin egen sajt och berättar att Bonnier Business Media köpt upp dem.

Chefredaktören Staffan Åkerlund förklarar vad som hände från det att beskedet om nedläggning kom, tills i dag.

Annons Annons

– Efter att nedläggningsbeskedet blev offentligt i december 2017 så hade vi inom tio timmar fem olika förslag på bordet från förlag som ville förvärva oss. Efter en granskningsperiod valde vi då Bonnier Business Medias bud, säger Staffan Åkerlund.

Kravet från Bonniers sida var att tidningen skulle komma ut utan avbrott, så de fick skriva på ett så kallat ”letter of intent” och har sedan fortsatt komma ut utan avbrott.

– Eftersom vi har omfattats av sekretessavtal så har jag inte fått säga ett smack om vad som pågick fram tills idag, säger Staffan Åkerlund.

Den fem tjänster starka redaktionen förblir intakt under den nya ägaren.

– Vi fortsätter arbetet utan inskränkningar på redaktionen och Bonnier har nu en utvecklingsplan för tidningen, så vi är väldigt nöjda med situationen, säger Åkerlund.

Byggindustrin kommer ut med 38 nummer per år. Tidningen kommer att drivas som en del av Bonniers Business Medias verksamhet inom affärsområdet Bonnier News. I Bonnier Business Media ingår i dag bland annat Fastighetsnytt, Veckans Affärer, Dagens Medicin, Aktuell Hållbarhet och Resumé.

Fler avsnitt
Fler videos