Frilansavtal slutet med LO Mediehus: ”En stor seger för alla frilansar”

23 juni, 2022

LO Mediehus har skrivit ett avtal som slår fast att alla som arbetar för tidningarna minst ska ersättas med frilansrekommendationens arvodesnivåer.

I avtalet som har slutits med den lokala fackklubben förbinder sig LO Mediehus att frilansar som arbetar för tidningarna från och med den första juli ska ersättas med minst frilansrekommendationens arvodesnivåer, det skriver Frilans Riks i ett pressmeddelande.

Frilans Riks kallar det "en stor seger för alla frilansar" och berättar att de just nu driver en arvodeskampanj tillsammans med frilanssektionerna. Bland annat har man samarbetat med journalistklubben på LO Mediehus för att få till det här avtalet.  

Frilans Riks hoppas nu att avtalet ska få fler tidningsutgivare att teckna liknande avtal.

De tidningar som ingår i LO Mediahus är: Arbetet, Elektrikern, Fastighetsfolket, Handelsnytt, Kommunalarbetaren, Målarnas facktidning, Sekotidningen samt Mål och medel.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies