Franskt nyhetsankare anklagas för våldtäkt

16 mars, 2021

En av Frankrikes mest kända nyhetspresentatörer anklagas för flera fall av våldtäkt och sexuella övergrepp.

Journalisten rapporterade nyligen om hur Metoo förändrat franska mediers bevakning av sexuella trakasserier. Le Monde är en av de tidningar som växlat upp ett sin rapportering.

Nu avslöjar Le Monde att en rad kvinnor i mediebranschen vittnar om sexuella övergrepp och trakasserier de ska ha utsatts för av ett av Frankrikes mest kända nyhetsankare: den idag 73-årige Patrick Poivre d'Arvor som i många år frontade privata tv-kanalen TF1s kvällssändning.

I februari blev det känt att programledaren och skribenten Florence Porcel polisanmält Poivre d'Arvor för två våldtäkter som ska ha ägt rum 2004 och 2009.

De åtta kvinnor som framträder (vissa anonymt, andra med namn) i Le Mondes reportage vittnar om både verbala trakasserier och fysiska övergrepp som bland annat ska ha begåtts på Poivre d'Arvor arbetsrum.

Poivre d'Arvor ska ha varit känd som en ”serieförförare”, och beskrivs ha missbrukat sin maktställning inom fransk tv gentemot framför allt unga kvinnor i branschen.

Patrick Poivre d'Arvor nekar bestämt till alla anklagelser. Enligt hans advokat förbereds just nu förtalsanmälningar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies