Fransk fotograf på sjukhus efter mordförsök

2 mars, 2021

Christian Lantenois misshandlades när han skulle bevaka oroligheter i Reims.

Pressfotografen Christian Lantenois, 65, som arbetar för tidningen L’Union blev misshandlad i lördags eftermiddag när han skulle bevaka en våldsam konflikt mellan ungdomsgäng i Croix-Rouge i Reims, Frankrike. Han påträffades allvarligt skadad nära sin bil och fördes till sjukhus. Hans tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt.

Enligt L’Union ska Lantenois ha kört till Croix-Rouge i en bil med tidningens logotyp, och eftersom han blev attackerad kort efter att han anlänt utgår tidningen från att han blev attackerad för att han är journalist. Två reportrar från L’Union som också åkt till Croix-Rouge hade kört i omärkta bilar och befann sig på andra platser i området.

Polisen har startat en förundersökning. Brottsmisstanken är mordförsök, uppger L’Union.

Europeiska Journalistfederationen (EFJ) fördömer attacken i ett uttalande.

”Våra tankar går till Christian Lantenois och hans familj. Vi ser mer och mer våld mot journalister i Europa och slår återigen larm, detta måste upphöra”, säger EFJs generalsekreterare Ricardo Gitiérrez i en kommentar.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies