Gå direkt till textinnehållet

Flytten kan slå ekonomiskt mot FGJ

Föreningen grävande journalister kan förlora pengar på att flytta Gräv 20. Men FGJ hoppas att flytten gör att fler mediebolag skickar deltagare.

Som Journalisten har berättat kommer Gräv 20 i Borås inte att arrangeras den 20-21 mars 2020. Skälet är att regeringen beslutat om restriktioner för större folksamlingar för att förhindra ytterligare spridning av det nya coronaviruset. Konferensen flyttas till Borås den 18-19 september.

Till Journalisten berättar Föreningen grävande journalisters (FGJ) ordförande Fouad Youcefi att de stora kostnaderna handlar om lokaler, mat och hotell.

– Det handlar om hundratusentals kronor i kostnader som skulle ha gått till saker som har med seminariet att göra, säger Fouad Youcefi.

Annons Annons

FGJ räknar med att det kan bli en förlust ekonomiskt, i förhållande till budget. Men det är för tidigt att säga mer i dagsläget.

– Vi håller på att analysera alla avtal vi har just nu med aktörer som Borås kongress och andra leverantörer. Gräv är vårt viktigaste arrangemang ekonomiskt, gör vi en förlust så är det tufft för oss, men jag ser ingen risk för att föreningen kommer att gå omkull.

FGJ hoppas nu att flytten till september kommer göra att fler mediebolag skickar deltagare.

Fler avsnitt
Fler videos