Fouad Youcefi, ordförande i FGJ. FOTO: Tor Johnsson

Flytten kan slå ekonomiskt mot FGJ

12 mars, 2020

Gräv 2020 Föreningen grävande journalister kan förlora pengar på att flytta Gräv 20. Men FGJ hoppas att flytten gör att fler mediebolag skickar deltagare.

Som Journalisten har berättat kommer Gräv 20 i Borås inte att arrangeras den 20-21 mars 2020. Skälet är att regeringen beslutat om restriktioner för större folksamlingar för att förhindra ytterligare spridning av det nya coronaviruset. Konferensen flyttas till Borås den 18-19 september.

Till Journalisten berättar Föreningen grävande journalisters (FGJ) ordförande Fouad Youcefi att de stora kostnaderna handlar om lokaler, mat och hotell.

– Det handlar om hundratusentals kronor i kostnader som skulle ha gått till saker som har med seminariet att göra, säger Fouad Youcefi.

FGJ räknar med att det kan bli en förlust ekonomiskt, i förhållande till budget. Men det är för tidigt att säga mer i dagsläget.

– Vi håller på att analysera alla avtal vi har just nu med aktörer som Borås kongress och andra leverantörer. Gräv är vårt viktigaste arrangemang ekonomiskt, gör vi en förlust så är det tufft för oss, men jag ser ingen risk för att föreningen kommer att gå omkull.

FGJ hoppas nu att flytten till september kommer göra att fler mediebolag skickar deltagare.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gräv 2020

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies