Flera journalister attackerade och misshandlade på Lesbos

4 mars, 2020

Demonstranter som försökt stoppa flyktingar att nå ön Lesbos i Grekland gick till attack mot journalister.

En flyktingfientlig mobb har de senaste dagarna tillgripit våld mot flyktingar som anlänt med båt från Turkiet till ön Lesbos. Flera journalister har också attackerats.

Bildjournalisten Michael Trammer mottog slag och sparkar, bland annat mot huvudet, och hans kamera kastades i havet. Han uppsökte sjukhus för sina skador och fick sys, uppger han för Committee to Protect Journalists, som uppmanar grekiska myndigheter att vidta åtgärder för att skydda journalister som rapporterar om flyktingsituationen.

Demonstranterna sparkade och slog frilansfotografen Taphael Knipping och använde hans eget kamerastativ för att misshandla honom.

Der Spiegels reporter Giorgos Christides jagades av demonstranterna, som kastade pinnar på och efter honom. Han flydde in i sin bil.

Frilansfotografen Julian Busch lade upp en film på Twitter som visar hur en person kastar en pinne mot bilen han befann sig i tillsammans med frilansreportern Franziska Grillmeier.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies