Fick göra reklam för nagelsalong i närradion

16 oktober, 2018

GRN-beslut Ägaren till en namngiven lokal frans- och nagelsalong fick i Radio Amigos i Burlöv framhålla salongens tjänster och material och berätta var den fanns att besöka.

Det var i sändningen av eftermiddagsprogrammet ”Dansbandstimmarna” som salongens ägare var en av två inbjudna gäster en dag i december förra året.

Ägaren fick bland annat säga att salongen erbjöd ”en avslappningsmassage, fantastiskt skönt är det” om en av sina tjänster. En programledare sade ”ja, vad roligt” om att det fanns en sömmerska på plats i salongen på torsdagar.

Granskningnämnden för radio och tv konstaterar att sändningen bröt mot bestämmelsen om otillbörligt gynnande av kommersiella intressen.

Radio Amigos skriver i sitt yttrande till nämnden att man nu är mer påläst om vad som gäller och har tagit lärdom av anmälan.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies