Egor Putilov nekas pressackreditering till riksdagen

15 juni, 2018

Uppges vara säkerhetsrisk. Egor Putilov och Samhällsnytt kommer att överklaga beslutet.

Egor Putilov på Samhällsnytt (tidigare Avpixlat) nekas pressackreditering till riksdagen. Anledningen är han anses utgöra en säkerhetsrisk. "Det finns risk att du kan komma att använda en pressackreditering för att inhämta skyddsvärd information”, skriver Riksdagsförvaltningen i sitt beslut. Det rapporterar Dagens Nyheter.

I ett mejl till Journalisten skriver Mats Dagerlind, ansvarig utgivare på Samhällsnytt, att beslutet kommer att överklagas.

Egor Putilov uppger: ”Jag ser det som ett sätt att stoppa mig från att bevaka riksdagens arbete och utföra journalistiskt arbete.”

Egor Putilov har verkat i Sverige under flera namn och identiteter, vilket Journalisten berättat om. Han har bland annat varit anställd på Sverigedemokraternas kansli samt skrivit reportage och debattartiklar i flera tidningar under pseudonym, något som vållat hård kritik.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies