Gå direkt till textinnehållet

Egna idén i centrum för nya SVT Nyheter

Reportrarnas idéer ska vara styrande i SVTs nya nyhetsorganisation som sjösattes igår.- Det här är oerhört spännande, det är den största förändringen som hänt i nyheternas historia, säger en taggad Sara Arvidson, chef för ämnesgruppen Konsument i den nya organisationen. 

Igår började den nya organisationen jobba. Alla reportrar i nyhetsorganisationen har delats in i en av åtta ämnesgrupper. Alla är ungefär lika stora, runt tio reportrar, förutom Utrikes och Politikgrupperna som är större. Sara Arvidson leder konsumentgruppen.

-Vi är tio reportrar och tre fotoredigerare. I och med det blir vi Sveriges största konsumentredaktion – det är en stor nysatsning, konsumentfrågor har knappt funnits på SVT Nyheter innan, så det är roligt att vi blir en egen grupp. Konsumentfrågor engagerar publiken, men har ofta fått stå tillbaka för händelsenyheter, säger Sara Arvidson.

Hon håller i dag i en utbildning i just den nya organisationen, kallad SER-projektet: Snabbt, enkelt, rakt.

– Det är den största förändringen som hänt i nyheternas historia.

Huvudtanken är att nyheterna ska bli mer idébaserade och komma från reportrarnas egna idéer.

– Vi ska vända flödet, från starka redaktörer som lägger ut jobb på reportrar, till att reportrarna själva ska komma med idéerna. Vi ska sätta agendan, inte TT eller Ekot… Våra egna idéer ska vara större del av våra sändningar.

En annan viktig förändring är att fotograferna ingår i ämnesgrupperna och ska tänka mer journalistiskt och i bildberättande i stället för att hastigt bli ivägslängda på jobb.

Konsumentgruppen hade kickoff i fredags och kom hem med 700 idéer, berättar Sara Arvidson.

– Vi är så sjukt taggade. Jag tror på det här stenhårt. Ett nyckelord är lust. Att sitta ensam som reporter funkar inte, men sitter du i en grupp blir det mycket lättare att ha idéer. Vi ska också bli bättre på känslor, TV är ett känslomedium. Vi berör för lite idag, man gråter och skrattar inte när man ser på nyheterna.

Men det kommer att ta tid att ställa om scheman och utbilda färdigt alla medarbetare, innan den nya organisationen fungerar optimalt, tror Sara Arvidson.

– Jag hoppas vi kan jobba som tänkt så snart som möjligt.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos