Gå direkt till textinnehållet

Dubbel Kaliber i Sveriges Radio

Sveriges Radio Göteborg ökar sändningarna och förstärker bland annat redaktionen på Kaliber, som nästa år ska göra 41 program, mot tidigare 20. Ett "hemligt projekt" är också på gång hos SR Göteborg.

SR Göteborg håller på att rekrytera redaktionell projektpersonal för flera satsningar. P4 Extra ska börja sändas även på lördagar, Christer i P3 ska gå sju dagar i veckan i stället för fem, och Sveriges Radios grävprogram Kaliber får fördubblat antal program under nästa år, 41 sändningar mot dagens 20.

– Rekryteringen har dragit ut på tiden bland annat eftersom vi har fått fler beställningar än vi trodde. Nästa vecka borde vi vara på det klara med hur bemanningen ska se ut. Vi lägger just nu ett stort bemanningspussel, säger kanalchefen Ylva M Andersson till Journalisten.

Tidigare i höstas skrev hon på Twitter att SR i Göteborg expanderar rejält under 2012, och skulle gå från "120 timmar radio i veckan till sådär 170".

– Det kanske var lite mycket, jag tog nog ett glädjeskutt där. Jag vågar inte säga hur många fler timmar det blir, säger Ylva M Andersson.

Dessutom kommer SR Göteborg att börja sända ett nytt program, som än så länge är hemligt.

– Det är något som vi inte sänt på väldigt länge i Göteborg, så det känns väldigt kul. Jag kan inte säga vad det är för något, men det går att lista ut om man tittar på vad vi sänder nu och vad som saknas, säger Ylva M Andersson.

Programmet Enhörning & Livh utgår och Stefan Livh som jobbar från SR Göteborg går till andra arbetsuppgifter.

Fler avsnitt
Fler videos