Döms för vapenbrott - hade dödslista med flera journalisters namn på

12 maj, 2021

En högerextrem Göteborgare döms till fängelse för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Vid husrannsakan hittade polisen också en ”dödslista” med flera journalisters namn på.  

Vid en husrannsakan för tre år sedan hittade polisen nazistmaterial, flera vapen och nio kilo dynamit, förutom dödslistan.

Tingsrätten anser att det fanns en risk att vapen och sprängämnen skulle ha kommit till brottslig användning då mannen vid tidpunkten missbrukade droger och drogs till en högerextrem miljö.

Straffet blir 1 år och 3 månaders fängelse för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Journalisten har tagit del av förundersökningen som visar att förutom journalistnamnen hittades även en skärmdump med adress och kontaktuppgifter till en av Sveriges mest kända redaktioner.

I förhör bekräftar mannen att han vid olika tillfällen har varit medlem i Svenska motståndsrörelsen och Soldiers of Odin.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies