"Det är dumt att ljuga helt enkelt"

27 februari, 2012

Samtal med Daniel Frodin är chefredaktör på Teknikens Värld, som till skillnad från andra motortidningar inte valde att sprida vidare läckta bilder på Volvos nya modell. Rättad.

I morgon är den officiella lanseringsdagen för nya Volvo V40. Men bilder på den nya modellen har läckt och spridits över världen. Flera svenska tidningar, som Bilfeber, Aftonbladet, DI och Auto motor & sport, har rapporterat om de läckta uppgifterna.

Biltidningen Teknikens Värld har däremot inte gjort det.

Varför då, chefredaktör Daniel Frodin?

- Nej, har vi skrivit under papper på att inte sprida dem så gör vi inte det. Det är dumt att ljuga helt enkelt. Lovar man något tycker jag att man ska hålla det, både i livet och på jobbet.

Men ni har till exempel publicerat läckta uppgifter om Audis senaste modell?

- Precis, för i det fallet hade vi inte skrivit under ett embargo. Ibland har vi tagit en risk och inte skrivit under några papper och räknat med att få informationen ändå.

Så ni sitter inte i Volvos knä för att det rör sig om ett svenskt märke?

- Nej. Embargon håller man. Vi har hållit embargon även för Audi när vi skrivit på sådana.

Men nya V40 är en stor nyhet för svenska motortidningar. Har läsarna reagerat?

- Nej, jag har inte fått ett enda mejl. Vi är den största biltidningen och den största bilsajten. Vi har bilderna i tidningen som når prenumeranterna i dag och vi har dem på nätet från och med i morgon.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Nisse Hult tis, 2012-02-28 14:36
Sanning och lögn kan alltid diskuteras... http://www.vibilagare.se/bloggar/hakan_backlund/teknikens-varld-och-lognen-36862
Samtal med

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies