Gå direkt till textinnehållet

De får Nils Horner-priset

Nils Horner-priset 2022 går till SVT-medarbetarna Tigran Feiler och Sara Murillo Cortes.

Reportern Tigran Feiler och fotografen Sara Murillo Cortes arbetar tillsammans för SVT med Latinamerika som bevakningsområde, stationerade i Buenos Aires.

Nils Horner-priset för god utrikesjournalistik är ett pris instiftat av Borås Tidning till minne av Nils Horner, boråsfödd utrikesreporter som mördades under ett uppdrag i Kabul i mars 2014. Priset ska gå till journalister som arbetar i Nils Horners anda.

Motiveringen till årets pristagare lyder:

Annons Annons

”För att de med en modig och kunnig journalistik, ofta i ödmjukt samarbete med kollegor på plats, kopplar samman det lokala med det globala, och visar människors utsatthet i skuggan av mäktiga drogkartellers nätverk.”

Prissumman är på 25 000 kronor. I juryn ingår Stefan Eklund, chefredaktör, Borås Tidning, Stig Fredrikson, tidigare SVT, Ginna Lindberg, utrikeschef, Sveriges Radio och Ulla Sätereie, universitetsadjunkt, JMG, Göteborgs universitet.

Tidigare pristagare är 2015: Katja Magnusson, 2016: Terese Cristiansson, 2017: Anna Roxvall, 2018: Niclas Berglund och Stefan Åsberg, 2019: Lotta Härdelin, 2020: Lotten Collin, 2021: Magnus Falkehed och Niclas Hammarström.

Fler avsnitt
Fler videos