Gå direkt till textinnehållet

De blir chefredaktörer för Mittmedias Gävletidningar

Jacob Hilding tar över Arbetarbladet, medan Anders Ingvarsson tar över Gefle Dagblad samtidigt som han fortsätter sitt nuvarande uppdrag för Mittmedia i Hälsingland.

Hilding och Ingvarsson är tillförordnade chefredaktörer för sina titlar sedan i våras, men nu permanentas duon i Gävle.

Anders Ingvarsson tog i april över som Gefle Dagblads tf chefredaktör efter Anna Gullberg, som lämnade Mittmedia efter hårda anklagelser i samband med tidigare skyddsombudet Sanna Wikströms död, som två år tidigare stängts av och anklagats för ”grovt illojalt beteende”.

Jacob Hilding tog i maj över som Arbetarbladets tf chefredaktör efter Helena Nyman, som efterträdde Dalarnas Tidningars chefredaktör Carl-Johan Bergman som i februari utsågs till redaktionell chef i Mittmedia.

Annons Annons

”Båda två är trygga publicister och vet mycket väl vilka utmaningar som mediebranschen står inför. Men ser också vilka styrkor lokala mediehus har med sin nära lokaljournalistik. Med Ingvarsson och Hilding som chefredaktörer i Gävle skapar vi en stark redaktionell lokal ledning, vars uppdrag är att skapa ännu tydligare förutsättningar för lokaljournalistik i Gävleborg”, säger Carl-Johan Bergman i ett pressmeddelande.

Anders Ingvarsson har tidigare varit chefredaktör för bland annat Norrländska Socialdemokraten och Sundsvalls Tidning. Han är chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias titlar i Hälsingland, och fortsätter med även med det uppdraget parallellt med tjänsten som chefredaktör för GD.

”GD är en stolt och stark nyhetsförmedlare, det känns riktigt hedrande att få det här uppdraget permanent. Nu inleder vi ett arbete för hur vi tillsammans med Arbetarbladet ska kunna erbjuda ännu mer originaljournalistik i Gästrikland och hur vi tillsammans med Hälsingland kan få ännu mer journalistisk kraft i länet – allt i syfte att ge våra läsare ännu mer angelägen och unik lokaljournalistik”, säger Anders Ingvarsson i en kommentar.

Jacob Hilding har de senaste åren varit nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare för Arbetarbladet.

”Jag har trivts på Arbetarbladet sedan första dagen jag klev in på redaktionen som reporter. Det känns mycket bra att nu få förtroendet att fortsätta uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare. Det är en stark redaktion med skickliga journalister. Utmaningarna framöver delar vi med GD och Mittmedias övriga titlar. Nu handlar det om att skapa förutsättningar för att göra ännu mer bra journalistik och få fler betalande läsare att ta del av det vi gör digitalt”, säger Jacob Hilding.

Fler avsnitt
Fler videos