Gå direkt till textinnehållet
Foto: Tor Johnsson

Då väntas ödesbeskedet om mediestödet

Besluten om vem som får de eftertraktade mediestödspengarna är fattade, men Mediemyndigheten måste först behandla alla beslut innan besked ges.

Förra veckan sammanträdde Mediestödsnämnden igen. På mötet fattades beslut om vilka medier som ska få statligt stöd för 2024. Men vilka det är som får dela på den miljard som finns i mediestödssystemet är fortfarande hemligt.

På måndag nästa vecka, den 27 maj, är planen att besluten äntligen ska bli offentliga.

”Vi har för avsikt att publicera information på måndag. Först expedierar vi till de sökanden och sedan publicerar vi listorna över beviljade stöd på vår webbplats”, skriver Kajsa Rohdin, enhetschef på den avdelning som administrerar stödet hos Mediemyndigheten, i ett mejl.

Annons Annons

Det handlar om 189 ansökningar som nämnden tagit ställning till och varje beslut ska nu gås igenom av Mediemyndighetens tjänstemän innan de blir offentliga.

Efter en utdragen politisk process började det nya Mediestödet gälla vid årsskiftet. Men nämnden har inte kunnat fatta beslut förrän nu i maj.

– Nästan alla ledamöter i nämnden är nya, och dessutom så är det en ny lagstiftning, så det har varit mycket att sätta sig in i och förstå hur det är tänkt att det ska fungera. Det är inte alldeles glasklart i alla delar, sa nämndens ordförande Anita Linder till Journalisten tidigare under våren.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos