Gå direkt till textinnehållet

Cilla Benkö: TU svartmålar SR

Sveriges Radios VD Cilla Benkö försvara nu Sveriges Radios nya design på webben efter att Tidningsutgivarna anklagat public service-bolaget för att konkurrera ut landsortstidningar. Cilla Benkö anser att TU svartmålar SR.

I ett inlägg på SvD Brännpunkt skriver TUs presidium Bengt Ottosson, ordförande, Charlotta Friborg, vice ordförande, och Raoul Grünthal, vice ordförande, att Sveriges Radio snedvrider konkurrensen gentemot dagspressen när SR den 10 april lanserar sin nya nyhetssajt. Samtidigt som dagspressen går igenom en strukturomvandling "väljer regeringen och Sveriges Radio att lägga ännu mer resurser på att konkurrera med dagspressen digitalt", anser de.

Cilla Benkö säger sig ha hitta 16 felaktiga påståenden i debattartikeln.
Hon skriver på SRs hemsida att Sveriges Radio inte lanserar en ny sajt. ”Vad det handlar om är att Sveriges Radio gör om ingångssidan till den sajt som började byggas upp 1995.”

Cilla Benkö skriver vidare att det inte finns något regleringsbrev som kräver att Sveriges Radios ledning ska redovisa sina digitala strategier.
”Men däremot finns det fleråriga rambeslut. Vi har i en samlad avsiktsförklaring, i remissvar på public servicekommitténs betänkande och i budgetunderlaget som lämnades så sent som för två månader sedan just redovisat våra strategier mycket utförligt. Men den som inte har läst kan ju inte gärna veta att det finns något att läsa,” skriver Cilla Benkö.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos