Gå direkt till textinnehållet

Chefsrockader i Stampen

Stampens omorganisation innebär bland annat att Ingalill Sundhage blir tillförordnad chefredaktör för Bohusläningen och Strömstads Tidning och ersätter Bodil Resare som vid årsskiftet ersatte Ingalill Sundhage som gick i pension.

Stampen Medias omorganisation innebär att lokala ledningsgrupper tillsätts på lokaltitlarna från och med 1 juni. Det ska ge ett tydligare mandat för de lokala tidningarna på sina respektive marknader.

Förändringarna innebär bland annat att Viveka Hedbjörk tillträder som publisher för Hallandsposten och Hallands Nyheter, det vill säga VD och chefredaktör. Tidigare har hon varit chefredaktör för titlarna.

Dessutom sker en förvirrande rockad på Bohusläningen, Strömstads Tidning och TTELA. Vid årsskiftet gick Ingalill Sundhage i pension från sin tjänst som chefredaktör på de tre tidningarna. Bodil Resare som var redaktionschef på Strömstads Tidning tog över som ”tillförordnad chefredaktör” på tidningarna. Från och med 1 juni går Bodil Resare tillbaka till sin ordinarie tjänst som redaktionschef på Strömstads Tidning, medan TTELAs redaktionschef Marita Engqvist blir ansvarig utgivare på TTELA och Ingalill Sundhage kommer tillbaka som ”tillförordnad chefredaktör” för Bohusläningen och Strömstads Tidning.

– Vi kommer som de flesta andra titlar att gå ut med digitala betallösningar det närmaste halvåret och det kommer vi att börja med på våra tidningar i norr, och då är jag väldigt glad åt att jag har fått möjligheten att få tillbaka Ingalill som har en stor erfarenhet publicistiskt att hjälpa till att driva detta, säger Stampen Medias VD Johan Hansson till Journalisten.

Bodil Resare var alltså tillförordnad chefredaktör sedan årsskiftet, letade ni efter en ordinarie chefredaktör att kunna tillsätta på Bohusläningen och Strömstads Tidning under tiden som hon var tillförordnad?
– Nej, det har vi inte gjort.

Och nu återvänder i stället Ingalill Sundhage från pensionen och blir tillförordnad chefredaktör – ska ni börja leta efter en ordinarie chefredaktör för tidningarna nu då?
– Just nu känner jag att vi har en struktur på plats på varje enskild tidning som kan möta de respektive möjligheter och utmaningar vi har. Vi lever i en föränderlig värld så hur framtiden ser ut det kan jag inte uttala mig om. Den struktur som vi har i dag är den som jag känner mig nöjd med, säger Johan Hansson.

Fler avsnitt
Fler videos