Cambridge Analytica-anställda startar nytt företag med samma teknik

12 juli, 2018

En grupp tidigare anställda vid skandalföretaget Cambridge Analytica har startat ett nytt företag som ska använda samma datatanalysteknik.

Det nya Londonbaserade företaget Auspex International kommer att ledas av Mark Turnbull, tidigare chef på Cambridge Analytica. Ytterligare sju tidigare anställda på Cambridge Analytica finns i det nya företaget, som ska använda samma dataanalystekniker med fokus på Afrika och Mellanöstern.

Företaget har enligt ledningen redan ett kontrakt för politiskt arbete i ett afrikanskt land. Det rapporterar Financial Times.

Lanseringen av det nya företaget på onsdagskvällen skedde bara ett dygn efter att Storbritanniens datainspektion bötfällt Facebook om sex miljoner kronor för sin inblandning i Cambridge Analytica-skandalen, och väckt åtal mot Cambridge Analyticas ägarbolag SCL Elections för insamlingen av 87 miljoner människors data.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies