Gå direkt till textinnehållet

Brygger öl i jobbet

Calle Godani och Jill Eriksson, reportrar på Mitt i Stockholm, som brygger öl i tjänsten.

Hur kom ni på idén att brygga öl?
– Det är mycket prat om öl just nu. Det startas mikrobryggerier och många brygger sin öl hemma. Vi tänkte testa hur svårt det är att brygga öl hemma och på tidningens bekosnad beställde vi en ölsats, säger Calle Godani.

Var har ni förvarat bryggsatsen?
– Hemma hos kollegan Jill Eriksson. Den har stått och puttrat i hennes garderob.

Hur har det gått?
– Jag har förstått varför folk brygger sin egen öl. Det var roligt eftersom man har möjlighet att sätta sin egen touch på ölen genom att välja hur mycket malt man använder.

Har ni något namn på ölen? Mittibrygd?
– Styggebrygg. Vi har även gjort vår egen etikett till de sju flaskor det blev.

Hur smakar ölen?
– Den smakar som riktig öl som man skulle kunna beställa på krogen.

Var kommer ni att publicera er erfarenhet av hemmabryggande?
– Sedan ett halvår tillbaka har vi matsidor i de tidningar som delas ut i innerstaden i Stockholm och söderorter. Där presenterar vi reportage om mat, vintips och krogtester. Ofta träffar vi någon som vi lagar mat tillsammans med. För tre veckor sedan gick en artikel där vi satte ölen. Sedan har vi följt upp med små bildnotiser på våra nya matsidor i tidningen. Nästa vecka kommer en artikel där vi låter ölkunniga smaka på vår öl.

Fler avsnitt