Brasiliansk journalist kördes av vägen och besköts

10 januari, 2018

Frilansjournalisten Gabriel Barbosa da Silva prejades av vägen och kraschade med sin motorcykel och blev sedan beskjuten från bilen som prejat honom.

Attacken som inträffade den 28 december rapporteras av da Silvas uppdragsgivare VerboOnline först nu i januari efter att da Silva lämnat sjukhuset, av säkerhetsskäl.

Enligt tidningen ska da Silva ha kört hem vid tvåtiden på natten när en silverfärgad bil prejade hans motorcykel av vägen nära Embu das Artes i São Paulo. Han störtade nedför en brant och bröt en fotled i fallet. Bilen återvände och en av passagerarna sköt tre skott mot honom. Han lyckades ta sig från platsen och fick lift till ett sjukhus.

Gabriel Barbosa da Silva jobbar deltid som reporter och fotograf för VerboOnline och har nyligen rapporterat om en kontroversiell avfallsskatt som införts i Embu das Artes, något som medarbetare på VerboOnline uppger för Committee to Protect Journalists skulle kunna förklara attacken.

Några timmar senare fick da Silva ett meddelande via Facebook från en anonym person som tog på sig attacken och hotade att skjuta honom i huvudet ”nästa gång”, för att han hade ”en stor käft”.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies