FOTO: Ali Lorestani

"Branschfesten är inställd"

22 september, 2021

Datumet 23 SEPTEMBER. Förra året blev den helt digital. Inte heller 2021 blir det en vanlig bokmässa utan ett ”hybrid­event” med studiosända seminarier.

Carina Jönsson är chefredaktör för branschtidningen Svensk Bokhandel.

– Det är väldigt tråkigt att det inte blir en vanlig bokmässa i år heller.

Samtidigt är man så van nu. Alla de internationella mässorna är också inställda. 2022 blir den av – hoppas jag.

Bokmässan är central för bokbranschen, konstaterar Carina Jönsson.

– Den har alltid varit ett slags nav, en fast punkt där alla samlas och som man ser fram emot under året. En fest både för bokälskare, och en branschfest. Den fyller en mängd olika funktioner.

Hur viktig är den för Svensk Bokhandel?
– Vi brukar åka dit hela redaktionen och göra klassiskt nyhetsarbete. Men framför allt är bokmässan viktig för att mingla, knyta kontakter, prata med folk, eftersom hela branschen är samlade på samma plats och det går att träffas på ett mer avslappnat sätt. Den typen av arena försvinner även i år.

Hur gör ni i år?
– Förstås åker vi inte dit hela redaktionen. Vi har inte helt bestämt hur vi åker ner, det beror lite på hur det blir med studiosamtalen och publik på plats.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Datumet

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies