Gå direkt till textinnehållet

Borås Tidning gör specialbilaga om USA-valet

Valet i USA hårdbevakas i svenska medier. Även Borås Tidning gör en satsning på valet genom och ge ut en e-tidningsbilaga på onsdagsmorgonen.

Alla stora medier i Sverige har reportrar på plats i USA som följer valet och om det blir Donald Trump eller Hillary Clinton som blir USAs nästa president.

Borås Tidning har en redaktör på plats, Mats Johansson, som de köper text av. Dessutom var tidningen en vecka i Washington i våras och gjorde jobb. Nu inför valet gör tidningen en extra e-tidningsbilaga på tolv sidor med ledare, gästkrönikörer och opinionstexter direkt efter att resultatet är klart, som går att läsa på onsdagsmorgonen. Utöver opinionsbilagan kommer e-tidningen även att innehålla nyhetssidor om valet.

Lars Näslund, politisk redaktör på Borås Tidning, säger att valresultatet kommer att påverka Boråsborna på ett helt annat sätt än tidigare val i USA.  

Annons Annons

– Borås är en stad som är beroende av handel. Skulle Donald Trump vinna, och vi får ett kraftigt börsfall, skulle det indirekt påverka många boråsbors tillvaro, säger Lars Näslund.

Har ni märkt av ett stort intresse för valet i USA?
– Ledartexter vi haft om valet har lästs mer än andra ledartexter. Samtidigt inser vi förstås att de som är intresserade av valet primärt följer riksmedier och amerikanska medier. Men genom att ge ut en e-tidning vill vi markera värdet av att vara BT-prenumerant. E-tidningen med opinionsbilagan går endast till dem.

Kommer ni att vara vakna hela natten?
– Jag tänker sova några timmar. Men från klocka ett sätter vi igång. På morgonen ska vi sända live-TV, säger Lars Näslund.

Fler avsnitt
Fler videos