Gå direkt till textinnehållet

Bonnier News expanderar i Finland – köper tre tidningar

Den österbottniska mediekoncernen HSS Media blir en del av Bonnier News. Det är andra gången som Bonnier beger sig över Östersjön i jakt på läsare.

Affären ska trygga utgivningen av svenskspråkiga tidningar i Österbotten, uppger Stefan Wikman, styrelseordförande i HSS, i ett pressmeddelande. Bonnier News har förbundit sig att ge ut tidningarna i minst tio år till.

Bonnier News tar nu över koncernens 140 anställda. Omsättningen var cirka 17 miljoner kronor. Bonnier News vill inte uppge vad de betalar för den finska koncernen.

– Vi offentliggör tyvärr inte köpeskillingen, skriver Anders Eriksson, vd för Bonnier News, i ett sms.

Annons Annons

Det är tidningarna Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten som nu ägs av Bonnier News. I affären ingår också en lokalradiostation, Radio Vaasa, och marknadsföringsbyrån Seger Marketing. HSS Media kommer ligga under affärsområdet Dagens Nyheter, där Peter Wolodarski är affärsområdeschef.

– Genom att tillföra kompetens och kraft, till exempel genom att dra nytta av Bonnier News gemensamma plattformar, teknik- och produktutveckling hoppas vi kunna stärka såväl HSS Medias journalistiska som kommersiella position ytterligare, säger Anders Eriksson i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare äger Bonnier News de finska tidningarna Hufvudstadsbladet, Västra Nyland och Östnyland.

Affären måste godkännas av konkurrensmyndigheterna.

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos