Barometern beskrev chef som argsint

13 mars, 2013

MEN-beslut Barometern bröt mot god publicistisk sed när tidningen beskrev gymnasieförbundets chef i en kommun som argsint och snarstucken, anser Pressens opinionsnämnd, PON.

Barometern skrev i september under rubriken ”Chef i blåsväder” om en namngiven gymnasiechef som fått en mejlfråga om hur förbundet var organiserat. Enligt tidningen hade den kvinnliga mejlaren fått en utskällning som svar.

Gymnasiechefen anmälde publiceringen till Allmänhetens pressombudsman, PO. Chefen ansåg att tidningens beskrivning av honom var kränkande och felaktig.

Efter att ha gått igenom mejlväxlingen kommer PO fram till att det var fel att beskriva anmälarens mejlsvar som ”ilskna”.

En makthavare får enligt PO finna sig i att bli granskad. Men när tidningen namnger honom måste den ha fog för sina påståenden. Enligt PO skadade Barometerns beskrivning av honom både som person och i hans yrkesverksamhet. Tidningen bröt mot god publicistisk sed.

PON instämmer i POs bedömning,

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies