Gå direkt till textinnehållet

”Årets flipp: GP Kultur har gått igenom ett imponerande lyft”

Året är flipp är GP Kultur som gått igenom ett imponerande lyft under året, enligt Johannes Klenell, kulturredaktör på Arbetet.

Årets scoop: Computer Swedens avslöjande att miljoner inspelade samtal till 1177 låg ute oskyddat på nätet.

Årets journalist: Christoffer Röstlund Jonsson på Direktpress har gjort ett imponerande reporterjobb i en så otacksam och långsamt utdöende nisch som lokaltidningsjournalistiken i Stockholm.

Årets flopp: Det konservativa blockets populistiska rågång mot public service är om inte annat det mest oroväckande. Jag hoppas verkligen att alla dessa mellanchefer på SVT och SR inte viker sig under pressen från högerpopulismen. Men jag tror tyvärr att det är att hoppas på för mycket.

Annons Annons

Årets flipp: GP Kultur har gått igenom ett imponerande lyft under året. Björn Werner känns varm i kläderna som kulturchef.

Årets drev: Det är kanske för att det varit så kaotiskt under tidigare år som 2019 känns rätt drevbefriat. Men Expressen Kultur hade nog tjänat på att inte vara så uppenbara i sitt korståg mot Aftonbladets kultur-redaktion under våren.

Årets mediehändelse: Greta Thunbergs seglats till och från USA har än så länge haft precis allt. Engagerade barn, klimatet, sjösjuka, Donald Trump. Kan knappt bli bättre.

Årets citat: ”Ditt uppdrag kommer vara att bearbeta vårdnadshavarna
under hela resan – från beskedet att man väntar barn till att barnet
börjar gymnasiet.” AcadeMedia

Fler avsnitt
Fler videos