Gå direkt till textinnehållet

Amina Manzoor lämnar DN: ”Kan inte jobba kvar”

Dagens Nyheters medicinreporter Amina Manzoor slutar – går inte till något nytt jobb.

Mitt under brinnande coronakris lämnar Dagens Nyheters medicinreporter Amina Manzoor tidningen. Hon jobbar kvar till sista februari, och går inte till något nytt jobb.

– Det här är ett beslut som har växt fram under en längre tid, men det har hänt några saker på senare tid som påskyndat beslutet. Jag har sagt upp mig för att jag tycker att jag inte kan jobba kvar på DN, säger Amina Manzoor till Journalisten.

Hon vill just nu inte gå in på vad för händelser som påskyndat beslutet.

Amina Manzoor kommer senare i vår ut med en bok om coronapandemin på bokförlaget Fri Tanke.

I en intervju med Journalisten förra året resonerade Amina Manzoor kring frågan om DNs hållning till pandemin på opinionsplats och rapporteringen på nyhetsplats, och konstaterade att hon inte höll med chefredaktören Peter Wolodarski och berättade att de två haft en diskussion.

”Han har en helt annan roll än vad jag har. ’News and views’ du vet. Jag skriver utifrån fakta och vad vi vet säkert, medan han skriver utifrån sina åsikter. Min journalistik påverkas inte av det, och det ska den inte heller, även om jag som sagt inte håller med honom”, sade Amina Manzoor till Journalisten i april 2020.

 

Fakta

Amina Manzoor
Medicinreporter på Dagens Nyheter fram till den 28 februari. Har tidigare arbetat på KI-bladet, Läkemedelsvärlden, Dagens Medicin, Svenska Dagbladet, praktikant och vikarie på TT. Utsågs till årets folkbildare av föreningen Vetenskap och Folkbildning 2016 och har fått pris av Lungcancerföreningen.

Fler videos
Fler avsnitt