Aktuellt fällt för inslag om brittiskt parti

30 mars, 2015

GRN-beslut Ett inslag i Aktuellt stred mot kravet på saklighet. Enligt Granskningsnämnden för radio och TV hade SVT inte visat grund för den beskrivning som gjordes av det brittiska partiet UKIP.

I ett inslag i Aktuellt i november 2014 kallade en reporter UKIP, United Kingdom Independent Party, för ”invandrarfientligt” och ”högerextremt”. Detta anmäldes av en person.

Granskningsnämnden skriver i sitt beslut att SVT inte visat tillräcklig grund för att beskriva UKIP som ”invandrarfientligt” och ”högerextremt”. Enligt nämnden strider därför inslaget mot kravet på saklighet i SVTs sändningstillstånd.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies