Aftonbladet startar ny titel

7 mars, 2016

FOTO: Aftonbladet Mode & Skönhet. Så heter det nya magasin som Aftonbladet startar i slutet på mars. Samtidigt passar man på att öka utgivningen för Mat & Vin med sex nummer till.

Schibsted har registrerat en rad nya titlar hos PRV, bland annat Aftonbladet Bibel, som enligt Erika Scott, printchef för magasin på Aftonbladet, inte är en ny titel.

”Aftonbladet bibel låter ju spännande, men är ett samlingsnamn för när vi gör enstaka, tjockare oneshot, som nu senast om Palme”, förklarar hon i ett mejl till Journalisten.

Samtidigt har man bestämt att Aftonbladet Mat & Vin ska öka sin utgivning under 2016. Det första numret kom 22 februari och hade temat vardagsmat. Nummer två finns i butik från och med onsdag den 9 mars.

”I utgivningsplanen finns än så länge 6 nummer till”, skriver Erika Scott om Mat & Vin.  

En helt ny titel blir däremot Aftonbladet Mode & Skönhet, som har fem planerade utgivningar. 

”Där har vi identifierat att det saknas ett modemagasin för våra läsare. Det finns rätt många maffiga titlar som har betoning på dyrare mode och designerplagg. Aftonbladet Mode & Skönhet är ett magasin där vi tipsar om kläder och accessoarer med hög modegrad, men med låg prislapp”, skriver Scott.

Första numret ligger i butik från och med 26 mars. Redaktör och producent blir Anna Zethraeus, som kommer att göra Mode & Skönhet i det egna företaget Z Content. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies