Gå direkt till textinnehållet

80 tjänster bort när HD och NST slås ihop

80 tjänster ska bort när Helsingborgs Dagblad och Nordvästra Skånes Tidningar går ihop. Hälften av personalminskningen ska göras på redaktionerna. Efter ett extra styrelsesammanträde i tisdags informerades de anställda om nedskärningarna, som ska vara genomförda en bit in på år 2002.

80 tjänster ska bort när Helsingborgs Dagblad och Nordvästra Skånes Tidningar går ihop. Hälften av personalminskningen ska göras på redaktionerna.

Efter ett extra styrelsesammanträde i tisdags informerades de anställda om nedskärningarna, som ska vara genomförda en bit in på år 2002.

Redan i mars stod det klart att personalminskningar förestod efter att HD och NST beslutat om att gå samman (Journalisten nummer 12/01). Att en så pass stor del av de redaktionella medarbetarna skulle bort var dock något överraskande för medarbetarna.

Annons Annons

Mikael Hansson, ordförande i journalistklubben på HD, betonar att beräkningarna är preliminära. De kan komma att justeras både uppåt och neråt i höst.

Ytterligare nedskärningar om annonsmarknaden viker

Företaget har exempelvis flaggat för att det kan bli ytterligare nedskärningar om annonskonjunkturen viker.

Ledningen vill avsätta 10 miljoner kronor, vilket är mindre än vad Mikael Hansson förväntat sig.

– Det motsvarar vad styrelsen avsatt till utdelning till aktieägarna. Den borde skjuta till minst lika mycket till generella avtalspensionspaket.

hl@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos