Gå direkt till textinnehållet

50 000 har läst artikeln om DNs frysbox

Reportaget om frysboxen på Dagens Nyheter har nu lästs av över 50 000 personer på Journalistens hemsida. ”Det är fantastiskt att viktig journalistik blir läst och kommenterad i den här omfattningen”, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Artikeln ”En frysbox för 30 miljoner” som lades upp på Journalistens sajt i tisdags eftermiddag har fram till lunch på fredagen lästs av 50 071 personer. Lästiden på sajten har fördubblats jämfört med föregående vecka.

– Det är fantastiskt att viktig journalistik blir läst och kommenterad i den här omfattningen. När vi påbörjade det här arbetet i höstas kunde vi inte föreställa oss hur många som blir illa behandlade i arbetslivet i mediebranschen. Ingen artikel på vår sajt har blivit så läst som denna på bara två dagar, säger Helena Giertta, Journalistens chefredaktör.

Vad tycker du om DNs chefredaktör Peter Wolodarskis agerande?
– Berättelsen vi berättar är förstås väldigt sorglig. Att Peter Wolodarski inte bemödat sig om att svara på våra frågor, eller ens bett om ursäkt för hur de har behandlat sina anställda är beklämmande.

Annons Annons

Artikeln har under veckan flitigt kommenterats och delats på Twitter, samt i andra sociala medier.

Här kan du se några av kommentarerna:

Fler avsnitt
Fler videos