Gå direkt till textinnehållet

Öppet brev till Visions ledning

Vi nås av beskedet att Tidningen Vision ska läggas ner i nuvarande form och ersättas av ett magasin som ges ut av förbundets kommunikationsenhet. Vi lider förstås med våra branschkollegor, vars jobb är i fara, men också med Visions medlemmar som går miste om ett viktigt verktyg i sin vardag.

Det här är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Att ett stort fackförbund, i tider när de stora massmedierna innehåller allt mindre djupgående och granskande material om arbetets villkor, fattar ett sådant här beslut finner vi ytterst anmärkningsvärt.
En tidning behöver ständigt förnyas, utvecklas och förändras.
Men förbundets mål att rekrytera fler medlemmar, stärka varumärket och öka medlemsengagemanget borde inte stå i kontrast till en självständig tidning med en egen ansvarig utgivare.

Att som fackförbundsmedlem få tillgång till nyheter och reportage i form av kritiskt granskande journalistik på papper och/eller digitalt är sannolikt inte avgörande för rekrytering av nya medlemmar, men det ger ett viktigt mervärde som nu Vision helt och hållet väljer att bortse ifrån.
Det är sorgligt, kontraproduktivt och ett underbetyg till er syn på medlemmarna. Vi kan bara önska att förbundet tänker om och väljer att behålla en självständig och fri fackförbundstidning.

Fackklubbarna och journalisterna vid
LO-förbundens tidningar
:
Arbetet
Byggnadsarbetaren
Dagens Arbete
Fastighetsfolket
Handelsnytt
Hotellrevyn
Kommunalarbetaren
Mål och Medel
Sekotidningen
Transportarbetaren

 

Fler avsnitt
Fler videos