Gå direkt till textinnehållet

TV4-reporter hindrades hotfullt

I fredags blev en TV4-reporter fysiskt förhindrad att filma på allmän plats i Göteborgsstadsdelen Angered, där en skottlossning ägt rum dagen innan. Chefen för TV4 Nyheterna säger att de kommer polisanmäla varje försök att hindra journalistiken.

När reportern kom till den restaurang i Angered där det avlossats skott under torsdagen blev hon konfronterad av två män. Reportern blev ”fysiskt förhindrad och hotfullt bemött av personer som inte ville ha media där” skriver Anders Oxelström, chef för TV4 Nyheterna på sin blogg.

”Helt oacceptabelt och djupt oroande att journalister blir förhindrade på det här sättet”, säger Anders Oxelström, chef TV4 Nyheterna i en intervju med den egna kanalen.

Reportern skadades inte fysiskt och mår under omständigheterna bra men Oxelström ser en oroande trend där polis, räddningstjänsten och journalister blir attackerade på uppdrag.

Annons Annons

Händelsen är polisanmäld.

”Det är självklart att göra det och vi kommer polisanmäla varje försök att förindra eller attackera vårt sätt att bedriva journalistik”, säger Anders Oxelström.

Fler avsnitt
Fler videos