Gå direkt till textinnehållet

SJF byter försäkringsbolag

Journalistförbundet byter försäkringsbolag för flera av sina försäkringar – från If till Bliwa. ”Poängen med den här lösningen är att medlemmarna inte ska märka någon skillnad”, säger Journalistförbundets ordförande Jonas Nordling

Bliwa har haft hand om Journalistförbundets medlemmars inkomstförsäkring sedan 2008. Från den 1 januari nästa år ska försäkringsbolaget även ha hand om en rad andra försäkringar åt förbundet.

Jonas Nordling säger att tanken med bytet är att hålla nere kostnaderna utan att det påverkar medlemmarnas skydd.

– Vi har en lösning som bygger på att våra försäkringar hanteras via Journalistförbundets försäkringar, vilket ska innebära att du som medlem inte ska behöva oroa dig för försäkringen i sig. Men ibland byter vi försäkringsgivare för att hålla nere kostnaden för den enskilde medlemmen.

Annons Annons

Jonas Nordling säger att den nuvarande försäkringsgivaren vill höja premien för den olycksfallsförsäkring som ingår i medlemskapet.

– I samband med sådana förändringar gör vi alltid en upphandling, så även i det här fallet och vi har valt att byta försäkringsgivare för de här försäkringarna för att det gynnar medlemmarnas ekonomi.

Förbundsordföranden framhåller också att förbundet inte på något vis är missnöjt med den produkt If har erbjudit, utan att det i bara handlar om att hålla nere kostnaderna. Bytet innebär däremot att förbundet inte har kvar några försäkringar hos If.

– De försäkringar som ingår i medlemskapet kommer att se likadana ut och de flesta medlemmar kommer antagligen inte att märka någon skillnad, säger han och fortsätter:

– Men vissa av villkoren för tilläggsförsäkringarna kan förändras i några detaljer. Då kommer du också att uppmärksammas på det som enskild medlem och kan välja om du vill ha kvar försäkringen.

Jonas Nordling tycker att det är viktigt att man tar kontakt med förbundet om villkoren i någon av ens tilläggsförsäkringar förändras och om man känner att man vill byta.

– Poängen med den här lösningen är att medlemmarna inte ska märka någon skillnad, säger Jonas Nordling.

De försäkringar som Bliwa tar över från årsskiftet är följande: livförsäkring, sjukförsäkring, sjukkapital (tidigare trygghetskapitalförsäkring), diagnosförsäkring (tidigare kritisk sjukdom), medlemsolycksfall, olycksfallsförsäkring, sjuk- och olycksfallsförsäkring och barnförsäkring.

Fler avsnitt
Fler videos