Gå direkt till textinnehållet

”Olyckligt med ledarstick på nyhetsplats

Jesper Bengtsson frågar i sin debattartikel (Journalisten 06/10) hur journalisterna på Östgöta Correspondenten kunnat gå med på en ordning som får Corren att likna tidningar som de gjordes före den moderna journalistikens genombrott.

Det här är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Låt oss göra det fullständigt klart att journalistklubben på Corren tycker att det är olyckligt att tidningens nyhetsmaterial politiseras på det sätt som sker med ledarstick publicerade i anslutning till nyhetsartiklar.

Journalistklubben har inte varit inblandad i den förändringen. Vad det gäller medarbetare i allmänhet så har det naturligtvis varit fritt fram att diskutera förändringen. Det har dock aldrig varit fråga om någon verklig möjlighet till påverkan eller inflytande i denna fråga.

Annons Annons

Införandet av ledarmaterial på nyhetssidor ingick som en del av en större omgörning av Corren där många anställda deltog i arbetsgrupper. Frågan om ledarsticken på nyhetssidorna var chefredaktörens hjärtefråga och en given förutsättning redan från början som bara var att acceptera.

Journalistklubben på Corren har varit inbegripen i flera svåra och uppslitande förhandlingar med arbetsgivaren. Relationen mellan parterna är numera av det slaget att det inte varit läge att ta "konfrontation" i ytterligare en fråga.

I sak hoppas vi det är glasklart vad klubben på Corren står i frågan och vi ser med oro fram emot valrörelsen då nyhetsrapportering i politiska frågor vägs på guldvåg.

Fler avsnitt
Fler videos